Blog

Hogyan válaszd ki a tökéletes laptop hátizsákot?

mellett Adam Toros ra Apr 28, 2021

Hogyan válaszd ki a tökéletes laptop hátizsákot?

Mindegy, hogy hova és milyen hosszan utazol, egy hátizsák a legkényelmesebb megoldás laptopod és egyéb holmijaid hordozásához. Ergonómikusabb alternatíva egy oldaltáskával, vagy egy kézitáskával szemben, ráadásul sokkal több minden elfér benne. Mindezek mellett mégsem túlzottan nagy mint például egy bőrönd. 

Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked, hogy mely szempontokat vedd figyelembe a megfelelő hátizsák kiválasztásakor.


A laptop rekesz

Egy jó hátizsáknak mindenképpen rendelkeznie kell egy külön laptop tartó zsebbel. Manapság már elkerülhetetlen, hogy akár egy fél napos utazásra ne vidd magaddal a laptopod. 

Ha külön rekeszben tudod tárolni eszközöd akkor ezzel megvédheted a táskában lévő egyéb tárgyakkal való összeütközéstől, illetve a kiömlő folyadéktól, ételektől.

Vásárlás előtt azonban mindig ellenőrizd, hogy mekkora laptop méretig kompatibilis a hátizsák, nehogy a végén ne férjen bele az eszköz.

Az egyéb rekeszek

Minél több van belőle annál jobb. Persze közel sem biztos, hogy az összes rekeszt használni fogod, de az biztos, hogy sokkal rendezettebben tudsz majd pakolni egy olyan hátizsákba, amelyben van lehetőség külön fakkokba vagy zsebekbe helyezni a dolgaid.

Plusz pont, ha a hátizsákon lopásbiztos zseb is található. Ez egy olyan zseb, melynek cipzárja el van rejtve, így például tömegközlekedve is biztonságosan tudhatod értékeid.

Az táska minősége

Fektess különös hangsúlyt arra, hogy a hátizsák anyaga strapabíró és könnyű legyen! A laptopod biztosan nagy befektetés volt. Egy megbízható minőségű táskával jó gondját viseled. Külön előnyös, ha a hátizsák anyaga vízálló.

Az anyag mellett nagyon fontos a cipzár minősége is, hisz biztos nem szeretnéd, hogy a legnagyobb sietség közben nyíljon ki a hátadon a táska és szóródjon szanaszét a tartalma. 

Kényelem és Ergonómia

Ideális, ha a táska háta, és a pánt is extra szivacsos réteggel van kitömve, hogy csökkentse a vállra és a hátra jutó terhelést. Ha szeretsz sok mindent hordozni benne akkor meg fogod magadnak köszönni, hogy erre is odafigyeltél.

Természetesen az is fontos, hogy a pánt könnyen, egy mozdulattal szorosabbra húzható legyen. A túl laza pánt, és a lógó hátizsák kényelmetlen érzést és rossz tartást okozhat.

Stílus

Végül de nem utolsó csak úgy mint egy ruhadarab a hátizsák is hozzájárul a megjelenésedhez. Mindenkinek megvan az egyedi stílusa amit nem szabad számításon kívül hagyni. Van aki a klasszikusabb formákat, mások pedig a letisztultabb vonalakat kedvelik. A táska gyártók széles kínálatában azonban te is biztos megtalálod a neked tetsző modellt.

VÁLOGASS LAPTOP TÁSKÁINK KÖZÖTT!

 

Instagram