A minimalista üzleti utazás, azaz hogyan utazz kevesebb cuccal?
Blog

A minimalista üzleti utazás, azaz hogyan utazz kevesebb cuccal?

Aug 21, 2023

Bár általában egy üzleti út jóval rövidebb, mint egy két hetes kiruccanás Horvátországba, mégis nehéz kisméretű és könnyű csomagot összeállítani.

De miért jelent kihívást az egy táskás üzleti utazás? Nos, először is, a hagyományos üzleti öltözék kényes és nehézkes csomagolás szempontjából. Ráadásul ezek a gyakran terjedelmesebb ruhadarabok általában az egyéb munka kellékekkel együtt kerülnek csomagolásra, mint például laptop, töltők, akkumulátorok, és talán még egy ajándék is az ügyfélnek, akivel éppen találkozni próbálsz.

Szinte mindenki próbál könnyű csomagot összeállítani üzleti utazásra, de csak kevesen képesek ezt valóban megvalósítani. Ha te is minimalista módon szeretnél elindulni az üzleti útjaidra, akkor ez a gyors útmutató segíteni fog, hogy csak a létfontosságú dolgokat csomagold, jól nézz ki, és szabadon koncentrálhass az utad sikerére.

Válassz a feladathoz illő táskát

Bármennyire is próbálkozol, lehetetlen mindent, amire szükséged van, a laptop táskádba belezsúfolni. Annak érdekében, hogy minden sértetlen maradjon és könnyedén és szabadon mozoghass az utazás során, jó minőségű hátizsákra van szükséged. És ha egytáskás üzleti utazásra készülsz, akkor bizonyosodj meg arról, hogy az az alábbi szempontoknak megfelel:

  • Tartós
  • Rendkívül könnyű
  • Kialakítás, amely lehetővé teszi a laptop és a töltők biztonságos tárolását
  • Zsebek melyek könnyű hozzáférést biztosítanak a higiéniai termékeidhez

A minimalista üzleti utazás férfiaknak

Először is, nézzük a minimalista üzleti utazás öltözékét a férfiak számára. Az egyszerű utazás titka a sokoldalúság. Ezért olyan cserélhető ruhadarabokat kell választanod, amelyek könnyen kombinálhatók. A férfiak és nők számára is azt javasoljuk, hogy maradjanak a visszafogott színeknél például szürke, kék és fekete.

Férfiak minimalista üzleti utazási csomagolási listája:

  • 1 vagy 2 zakó- Olyan zakót válassz, amely nem gyűrődik könnyen, ezért a len zakók kiesnek a választékból. Gyapjúból készült öltöny zakót ajánlunk. Mivel többször is viselni szeretnéd, egy fekete gyapjú zakó jó választás. Ez jól fog kinézni a tárgyalóteremben vagy a hotel bárjában. Ha egy hétvégénél hosszabb utazásra készülsz, talán érdemes egy sportosabb zakót is becsomagolni.
  • 2 nadrág - Jól akarsz kinézni de a kényelem is fontos. Ezért a klasszikus színű, gyapjú vagy pamut nadrágokat ajánlunk. A farmernadrágok túl terjedelmesek a könnyű csomagoláshoz.
  • 2 ing- Ha nem akarsz kockáztatni, válaszd a gyűrődésmentes pamut ingeket. Ez azt jelenti, hogy fel tudod őket göngyölíteni, és nem kell aggódnod, hogy összegyűrődik. De ha mégis, ne aggódj! A hotelekben általában található vasalódeszka és vasaló.
  • 1 vagy 2 póló - Egy hosszú nap után valószínűleg szeretnél átöltözni valami kényelmesebbe. Egy semleges színű sima póló tökéletesen megfelel. Ezt akár össze is párosíthatod öltöny zakóval az esti italokhoz.
  • 1 vagy 2 pár cipő - Ha csak egyetlen párt vihetsz magaddal az sem a világ vége. A kényelmes fekete bőrcipők klasszikus darabok és szinte mindenhez passzolnak. Azonban ha egy második pár is belefér, választhatsz barna bőrcipőt business-casual megjelenéshez vagy sportcipőt, ha edzőterembe is akarsz menni.
  • Nyakkendők (egy napra egy) - Ne fukarkodj a nyakkendőkkel. Nagyon kevés helyet foglalnak el, és tényleg össze tudják kötni az öltözékedet.
  • Az alsóruházat és zokni az utazás hosszától függ. Azonban legfeljebb öt párat javaslunk, ha pedig kifogysz belőlük, ugorj el mosodába.

Minimalista üzleti utazás nőknek

A nőknél is ugyanazok az alapelvek érvényesek: tíz ruhadarabos gardrób és a sokoldalúság.

Azonban a férfiakétől kicsit eltérően, a nőknek nagyobb választék javasolt a ruhadarabok kombinálásához. Válaszd ki a tíz legjobban hozzád illő elemet.

Íme a nők minimalista üzleti utazási csomagolási listája:

  • 3 felső - Gombos felsők hosszú ujjakkal megfelelőek lesznek. A fehér szín nem bírja túl jól az utazások megpróbáltatásait. Ezért érdemes sötétebb színeket választani. Azonban ha minden szoknyád és nadrágod fekete, választhatsz valami kicsit extravagánsabbat is felsőrészként.
  • 1 vagy 2 nadrág - Az igényeidtől függően dönts. Választhatsz csak egy pár magasderekú nadrágot és egy hosszú szoknyát, két pár elegáns nadrágot, vagy egy pár elegáns nadrágot és egy farmert a szabadidőhöz. Válaszd azt, ami neked a legmegfelelőbb (de ne felejtsd szem előtt tartani a pakolhatóságát)!
  • 1 szoknya - Válassz olyan szoknyát, aminek az alja nem túl magasan van a térd felett, különösen akkor ha konzervatív országba utazol. Ha több alkalommal is hordani szeretnéd, válassz egy fekete szoknyát. Ha nem szeretsz szoknyát hordani, cseréld le egy további nadrágra.
  • 1 ruha - A fekete egyberuha valószínűleg az egyik legsokoldalúbb ruhadarab. Nagyszerűen mutat mind munkahelyi, mind munka utáni találkozókon. Azonban inkább nappali ruhát válassz, mint estélyi szettet.
  • 1 vagy 2 zakó vagy blézer- Egy stílusos blézer könnyen beszerezhető és igazán jól hordható üzleti utakon. Ha szükséged van egy plusz rétegre, pakolj be egy színes kardigánt. Ez némi színt adhat a többnyire semleges palettádhoz.
  • 1 vagy 2 pár cipő - Magassarkú vagy lapos? Fontos kérdés. Ami a cipőket illeti, ez tényleg személyes preferencia. Azonban javasoljuk, hogy legyen stílusos és ne legyen túl terjedelmes vagy kényelmetlen.
  • A fehérnemű ugyanazokra az elvekre épül, mint az előzőleg leírt férfiaknak szóló résznél. Készülj fel arra, hogy valószínű mosnod kell, ha az öt napnál hosszabb időtartamra utazol, és ha lehet most hagyd otthon a vicces mintás zoknikat.

További elemek az üzleti utazásodhoz

Az üzleti utazás más, mint a vakáció. Vakációra készülve teli energiával és felfedezésre készen vágsz neki az útnak. Azonban az üzleti utazás során a munka áll a középpontban.

Ezért azonkívül, hogy a laptopodat, higiéniai termékeidet és más alapvető dolgokat magaddal viszed, javasoljuk, hogy vigyél magaddal néhány otthonra emlékeztető apróságot is. Lehet ez egy koreai arcmaszk, saját bögre, egy családi kép vagy akár a saját kispárnád.

Ezek a kis ismerős tárgyak enyhítik az otthontól távol töltött idő kellemetlenségeit és hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzleti út elérje a célját.

Minimalista csomagolás üzleti utazáshoz - záró gondolatok

Győződj meg arról, hogy azok, amiket csomagolsz, sokoldalúak és alkalmasak többszöri viseléshez, tartsd a ruhákat és cipőket körülbelül 10 darab alatt, és bizonyosodj meg róla, hogy hátizsákod kapacitása elegendő és bírja a gyűrődést.


Forrás:
https://getpillowpak.com/blogs/guides/guide-to-minimalist-business-travel